Samsung pregateste o schimbare majora pe telefoanele sale

In urma cu mai putin de un an, cei de la Samsung si-au actualizat sistemele mobile si au introdus noua interfata a utilizatorului (UI), One UI. Desigur, modelele flagship ale companiei sud-coreene de anul acesta, Galaxy S10 si Galaxy Note 10, sunt singurele modele de pana acum care au avut pre-instalata o astfel de interfata si cu siguranta vor fi primele modele dezvoltate de cei de la Samsung care vor beneficia de o astfel de interfata. 

De mentionat si faptul ca, in octombrie, Google va lansa, oficial, Android 10. Va fi cea mai noua versiune a sistemului de operare. Pe aceasta, Samsung va construi One UI 2.0, noua sa interfata pentru utilizatori. Schimbarea nu e la fel de mare ca la prima versiune, insa noua interfata de utilizatori prezinta anumite noutati in comparatie cu celelalte versiuni si care sunt aateptate de anumit timp de catre utilizatori. Cea mai neplacuta surpriza in acest sens ar putea fi, insa, timpul îndelungat de asteptare pe care va trebui sa-l induri pentru a primi aceasta actualizare. Nu este nimic cine stie ce inovativ in acest sens, dar sunt lucruri elementare care, dupa cum spuneam, erau asteptate si solicitate de mult de catre utilizatori. Evident, pentru ca au fost solicitari suficient de usor de realizat avand in vedere modul in care a evoluat tehnologia in ziua de azi, la nivelul la care putem discuta despre internet 5G si telefoane pliabile. Oricum, daca vorbim de imbunatatiri severe in legatura cu sistemul de operare al unui astfel de telefon, acestea vor trebui sa astepte cativa ani, avand in vedere lipsa de concepte noi cu care se confrunta industria telefoanelor mobile in ultimii ani. 

Practic, e schimbat modul de navigare prin gesturi. In loc de trei zone, va fi una singura – exact la fel ca si pe iOS si pe Android stock. Deci Samsung nu face altceva decat sa preia ceea ce a integrat Google deja in sistemul de operare de baza. In partea de jos vei putea gasi o bara orizontală pe care o vei folosi. Prin intermediul gesturilor, inchizi aplicatii sau intri in meniul de trecere printre cele deja deschise. Butonul Back, pe care acum il poți avea ori pe ecran sau la baza acestuia pentru glisare, trece la marginea ecranului, in dreapta. Ca sa ajungi la ultimele aplicatii folosite, poti glisa pornind de la bara de jos pana la jumătatea ecranului.

In cazul in care va fi replicat calendarul de la One UI, Samsung va actualiza in primele luni Galaxy S10 si Galaxy Note 10, in toate versiunile. Din primavara anului viitor, te vei putea astepta ca Android 10 cu One UI 2.0 sa ajunga si pe Galaxy S9, Note 9 si, eventual, seria Galaxy A din 2019. In cam un an ar trebui sa ajunga si pe telefoane mai vechi, cum ar fi Note 8 sau chiar Galaxy S8. Desi, dupa cum am spus, sunt mici modificari irelevante pentru modul in care iti folosesti telefonul in viata de zi cu zi.