Google se confrunta cu probleme de incredere, spune CEO-ul companiei

Desi, sincer sa fiu, asta nu mai e la momentul actual cine stie ce secret. Probleme de incredere in randul utilizatorilor de internet si era absolut normal sa apara din moment ce politica companiei a ramas contradictorie cu declaratiile sale. Din nou, e un lucru absolut tipic pentru o mare corporatie in domeniul tech. Sau probleme de incredere in randul angajatilor companiei. Se stie ca angajatii Google sunt implicati in miscari sindicale si miscari pentru clima. Plus tot felul de alte activitati prin care vor sa se implice in principalelele probleme ale planetei. Imi place cum in America toti angajatii corporatiilor se opun pe fata politicii adoptate de catre compania care ii angajeaza si sunt atat de multi incat nu pot fi dati toti afara. In Romania, daca afla seful tau ca ai fost implicat intr-o activitate impotriva politicii companiei la care lucrezi, in secunda urmatoare ti se desface contractul de munca si te zboara din cladire in 2 timpi si 3 miscari. 

Dar, sa trecem la subiectul principal al articolului. Intr-un videoclip scurs filmat in cadrul unei intalniri interne, directorul executiv al Google, Sundar Pichai, a recunoscut ca compania sa are probleme mari in ceea ce priveste mentinerea increderea angajatiilor in management, mai ales pe masura ce gigantul tehnologic creste, a transmis The Washington Post vineri. Evident ca scade increderea angajatilor in management din moment ce politica Google in anumite domenii este contrara cu viziunea respectivilor angajati. Si nu e vorba doar despre miscarile climatice, care au capatat mai multa amploare de cand cu Greta Thunberg si ceilalti tineri. Este vorba despre faptul ca politica Google pur si simplu nu mai poate fi tolerata de catre proprii angajati in acest moment. Miscarile sindicale ale angajatilor si implicarile lor in tot felul de proiecte opuse politicii corporatiei sunt o dovada vie a acestui lucru.

De asemenea, un executiv a aparat angajarea unui fost functionar guvernamental care a protestat impotriva interdictiei de calatorie a musulmanilor, emisa de catre presedintele american Donald Trump. Ceea ce, sincer, nu vad ca pe un lucru rau. Nu toti musulmanii vor sa ajunga in State pentru a mai cauza un 11 septembrie. Unii vor doar o viata mai buna departe de Orientul Mijlociu sau tarile in care au crescut. Desigur, America si-ar asuma un risc urias de a avea agenti ISIS pe teritoriul sau daca n-ar fi aceasta interdictie. E o sabie cu doua taisuri. 

In noiembrie anul trecut, peste 20.000 de angajati cu norma intreaga si parteneri contractuali de la Google au iesit de la program din 50 de filiale ale companiei in intreaga lume pentru a protesta impotriva abordarii  companiei in cazurile presupuselor agresiuni sexuale si conduita incorecta de care au fost acuzati unii oficiali ai corporatiei. Si sase luni mai tarziu, muncitorii au tinut o sedinta pentru a protesta impotriva presupuselor represalii pentru acea interventie. E clar ca e din ce in ce mai greu pentru angajati sa nu se manifeste in felul asta atunci cand Google are parte de acuzatii prea dure pentru a fi ignorate iar abordarea e prea nepasatoare in acest sens.