Cele mai bune telefoane din 2019

Anul 2019 a fost un an plin de telefoane care mai de care mai sofisticate. Au aparut telefoane pliabile, telefoane care au conexiune 5G. Si in ciuda faptului ca piata de telefoane mobile parea in scadere pana acum, noile functii pe care le-a prezentat pana in momentul de fata au parut suficient de convigatoare pentru a anunta o redresare in acest sens. O redresare a cunoscut pana si Apple atunci cand vine vorba despre capitolul vanzari, unde suferise in ultimul timp din cauza faptului ca iPhone-urile nu mai erau atat de comercializate in ultimii doi ani precum erau la o vreme. In orice caz, se pare ca multe dintre aceste telefoane au covins un public destul de larg sa investeasca o anumita suma de bani. Fara alte adaosuri, sa vedem care sunt cele mai bune telefoane ale anului.

10. iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max

Dupa cum spuneam si in introducerea articolului, Apple a inregistrat in ultimii doi ani de zile o scadere considerabila atunci cand vine vorba despre vanzarile de iPhone-uri. Aceste trei modele pe care compania din Copertino le-a lansat in toamna, insa, par sa semnalizeze o redresare a companiei in acest sens, pentru ca au avut vanzari mult mai bune pana in momentul de fata. Si sunt telefoane care au un aspect, un design elegant, functii la fel de sofisticate, si sunt disponibile la oferte mai avantajoase, in special la T-Mobile, pentru clientii din Statele Unite. Textura mata de sticla a carcasei ofera un plus de confort atunci cand tii in mana acest telefon, camerele cu lentila tripla sunt de foarte buna calitate, procesorul puternic A13 poate duce cele mai solicitante jocuri, telefonul prezinta recunoastere faciala, un ecran cu diagonala de 5.8 sau 6.5-inch Super Retina XDR sau OLED, cat se poate de luminos. Telefonul mai este si rezistent la apa, certificat IP68 in acest sens, mai are si incarcare wireless, iar autonomia bateriei este foarte buna. 

In schimb, nici una dintre aceste telefoane nu are senzor de amprena sau un spatiu de stocare mai mare de 64 de GB. De aseenea, notch-ul este unul foarte mare, ceea ce nu va fi pe placul multor utilizatori, iar design-ul acestor camere triple este unul cat se poate de inedit.

9. Samsung Galaxy S10 si Galaxy S10 Plus

Fara indoiala, Samsung Galaxy S10 si Galaxy S10 Plus si-au capatat locul printre cele mai bune telefoane ale anului. Telefoanele arata foarte bine, nu prezinta nici urma de notch, au  marginile subtiri, prezinta incarcare wireless reversibila, un sistem de camere cu trei lentile, rezistenta la apa certificata IP68, o performanta foarte solida. Ecranul AMOLED este unul excelent, mai ales pentru detaliile foarte precise la o rezolutie de 1440p. 

Cu toate acestea, prezinta aceleasi dezavantaje ca majoritatea telefoanelor Samsung, iar pretul este unul cat se poate de ridicat. Ceea ce este de asteptat, avand in vedere faptul ca acesta este un flagship.