Galaxy Buds Plus VS AirPods Pro

AirPods Pro de la Apple sunt casti wireless foarte bune, cu functia de anulare a zgomotului, care este mai bun decat la AirPods-urile originale. Doar ca sunt foarte scumpe, costa 250 de dolari, iar Galaxy Buds Plus de la Samsung au un pret de 150 de dolari sau 170 de dolari pentru Galaxy Buds Live, noile sale casti wireless. In randurile de mai jos voi compara AirPods Pro cu Galaxy Buds Plus, pentru a vedea daca merita intr-adevar cei 100 de dolari in plus. 

Galaxy Buds Plus vine cu 3 dimensiuni diferite ale varfurilor si alte 3 varfuri de aripa, care ajuta la potrivirea lor. AirPods Pro vine cu 3 dimensiuni diferite de varfuri. Potrivirea difera in functie de forma si marimea urechii fiecaruia. Doar ca Galaxy Buds Plus ofera o siguranta mai mare si raman mai bine in ureche, chiar si in timpul antrenamentelor. 

Doar AirPods Pro are functia de anulare a zgomotului activ. Galaxy Buds Plus doar ofera un strat de izolare, dar nu il anuleaza. 

Ambele casti sunt potrivite pentru antrenamente sau ploi, pentru ca sunt rezistente la transpiratie si la apa. Totusi, AirPods Pro sunt mai rezistente decat Galaxy Buds Plus, au IPX4, in comparatie cu IPX2 ale castilor de la Samsung. Fiecare carcasa are incarcare wireless, dar se pot folosi si cablurile USB-C sau Lighting.

Daca vrei functia de anulare a zgomotului, AirPods Pro castiga. Functia este foarte utila pe naveta, in zonele aglomerate, cand vrei doar sa asculti muzica din casti nu ce spun oamenii. 

Dar, Galaxy Buds Plus au o calitate mai buna a sunetului. Basul puternic de la AirPods Pro poate sa sune distorsionat. Galaxy Buds Plus ofera mai mult dinamism. Sunetul de la AirPods Pro este mai neutru. 

Atunci cand ai nevoie sa auzi ce se intampla in jurul tau, daca esti la birou, poti sa alegi functia pe care AirPods Pro o numeste „transparenta”, iar Galaxy Buds Plus o numeste „sunet ambiental”. Totusi, modul de transparenta este mai bun si mai natural. 

Apeluri suna bine la ambele casti. Pe AirPods Pro apelantii nu vor auzi zgomotele externe, dar la Galaxy Buds Plus pot sa aude zgomotul extern, doar ca vocea se aude mai tare si mai clar. 

In ceea ce priveste durata de viata a bateriei, Galaxy Buds Plus dureaza pana la 11 ore de ascultare, iar AirPods Pro pana la 4,5 ore cu functia de anulare a zgomotului activata. Carcasa la Galaxy Bus Plus ofera 22 de ore de incarcare, iar la AirPods Pro ofera 24 de ore. 

Acestea fiind spuse, depinde ce tip ce casti preferi. Daca vrei o functie de anulare a zgomotului, alege AirPods Pro. Dar daca vrei calitatea sunetului mai buna, confort si durata de viata mai mare a bateriei, ar trebui sa optezi pentru Galaxy Buds Plus, care, in plus, sunt si mai ieftini.