Samsung Galaxy S21 Ultra Vs Note 20 Ultra

Chiar daca s-a lansat anul trecut, Samsung Galaxy Note 20 Ultra este un telefon premium care are specificatii foarte bune, camere performante, performanta buna, S Pen, dar are specificatii similare cu Samsung Galaxy S21 Ultra si preturile sunt asemanatoare. Daca ai un Note 20 Ultra de anul trecut, poate ca nu s-ar merita sa iti cumperi S21 Ultra, dar daca trebuie sa alegi dintre cele 2, alegere poate sa fie destul de dificila. Mai jos le voi compara pentru a te ajuta sa alegi telefonul potrivit.

Samsung Galaxy S21 Ultra costa 1.200 de dolari, are un ecran mare si luminos de 6,8 inci, cel mai nou procesor, Snapdragon 888, iar camera are un zoom optic de 3x si 10x. Are suport S Pen, doar ca nu vine la pachet cu telefonul.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra costa 1.099 de dolari, are S Pen si suport Bluetooth, deci se poate utiliza pentru controlarea televizorului. Specificatiile sunt similare cu S21 Ultra, are procesor puternic, camere foarte bune si poate inregistra 8K.

Ambele au un ecran curbat AMOLED, doar ca Note are ecranul de 6,9 inci. S21 Ultra este mai greu, dar in acelasi timp este usor de utilizat cu o singura mana. Ambele telefoane au protectie de la Gorilla Glass Victus, doar ca nu rezista la impacturi prea puternice, deci este mai bine sa utilizezi o husa.

Ambele au o rata de actualizare de 120 Hz, dar ea se va modifica in functie de continut. S21 Ultra accepta rezolutia WQHD Plus, iar Note 20 are rezolutie de Full HD. Ambele au un senzor de amprenta sub ecran si nu exista prea multe diferente intre ele.

S21 Ultra are zoom de 3x si 10x, dar Note 20 Ultra are un singur teleobiectiv cu zoom optic de 5x. Compania a reusit sa imbunatateasca procesarea imaginilor cu zoom hibird. Pozele cu zoom de la S21 Ultra sunt mai clare si are mai multe detalii. Pozele generale sau cu peisaje arata foarte bine pe ambele telefoane. 

S Pen de la S21 Ultra nu are atata de multe functii ca Note 20 Ultra. 

Note 20 Ultra este dotat cu o baterie de 5,000 mAh, iar Note 20 Ultra are baterie de 4,500 mAh. Ambele telefoane au o durata foarte buna de viata a bateriei. Ambele au versiunea de baza de 128 GB, pana la 512 GB. Note 20 Ultra este dotat cu procesorul Snapdragon 865 Plus, iar S21 Ultra este dotat cu Snapdragon 888. 

Asadar, daca ai deja un Note 20 Ultra, nu se merita sa iti cumperi un S21 Ultra. Dar daca trebuie sa alegi intre cele 2 telefoane, poti sa alegi S21 Ultra pentru o experienta mai buna.